Logo
Zoeken
Zoeken
1.9 °C

Grote opkomst bij DNA onderzoek

za 29 september 2012 18.36 uur

DE WESTEREEN - Bijna 2300 mannen hebben zaterdag wangslijm laten afnemen voor het grootschalig DNA-verwantschapsonderzoek in de zaak Vaatstra. In totaal zijn 8080 mannen opgeroepen om mee te doen aan het onderzoek dat nog nooit in Nederland op deze schaal gehouden is. Met het resultaat van deze eerste dag is al meer dan 25% aan het beoogde aantal binnengehaald.

Ook Bauke Vaatstra, de vader van Marianne, deed zaterdag in zijn woonplaats mee aan het onderzoek. Hij zegt het niet vreemd te vinden dat hij gevraagd werd voor het onderzoek. De dader kan iemand zijn in zijn verre familie.Het OM heeft twee weken uitgetrokken voor de afname van het wangslijm van alle deelnemers. In totaal werden zaterdag zo'n 180 politiemensen ingezet om alles in goede banen te leiden.

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) zal een half jaar nodig hebben om alle DNA-sporen te vergelijken en te onderzoeken. Mogelijk komt justitie aan de hand van het onderzoek op het spoor van een familielid van de dader waardoor er nieuwe aanknopingspunten ontstaan om de 13 jaar oude moordzaak op te lossen.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....