Logo
Zoeken
Zoeken
-0.2 °C

Boze Wijnjewoudster dreigt dorpsgenoot

za 29 september 2012 10.00 uur

LEEUWARDEN - Een 50-jarige inwoner van Wijnjewoude is vrijdag door de politierechter veroordeeld wegens bedreiging. De man heeft op 31 augustus vorig jaar een dorpsgenoot gedreigd 'de poten' te breken. Het slachtoffer zou de zoon van de Wijnjewoudster hebben belaagd. De dorpsgenoot zou zijn zoon verschillende malen hebben bedreigd en achternagezeten, als de jongen folders rond bracht.

Dat heeft volgens de boze vader 'wel drie, vier jaar' geduurd. De zoon zou op zijn beurt de vrouw van de dorpsgenoot hebben uitgescholden. Eind augustus ging de Wijnjewoudster mee in de auto, terwijl zijn zoon folders rond bracht. Hij bestreed dat hij de andere man had bedreigd. Hij zou alleen gevraagd hebben waar de man zich mee bemoeide en dat hij van zijn zoon af moest blijven.

Bedreigende woorden zouden er niet gevallen zijn. De rechter meende desalniettemin dat de Wijnjewoudster boos was geweest en verkeerde dingen had gezegd. Omdat er een voorgeschiedenis aan het gebeurde zat, hield de rechter het bij een voorwaardelijke boete van 250 euro. Om diezelfde reden werd de smartengeldvordering van de tegenpartij afgewezen. De man had een claim van 100 euro ingediend.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....