Logo
Zoeken
Zoeken
5.2 °C

Boze Dokkumer knipt 27MC-kabel door

vr 28 september 2012 14.00 uur

LEEUWARDEN - Een 53-jarige Dokkumer was des duivels, toen een inwoner van Damwâld via de 27MC zijn vrouw voor 'hoer' had uitgemaakt. De Dokkumer wou verhaal halen, maar zijn vrouw hield hem tegen. Op maandag 17 oktober vorig jaar, zijn vrouw was weg, zag de Dokkumer zijn kans schoon. Hij reed naar Damwâld en knipte met een snoeischaar de buitenkabel van het 27MC-bakje door. De eigenaar van het bakje zou hij met de dood hebben bedreigd. Vrijdag bij de politierechter beweerde de Dokkumer dat hij geen bedreigingen had geroepen.

Het was volgens hem juist de Damwâldster geweest die hem had bedreigd. 'Er staat niet in het proces verbaal wat ik gezegd heb', aldus de Dokkumer. 'Hij maakte iedereen voor van alles uit op dat bakkie'. De Dokkumer had wel tegenover de politie toegegeven dat hij de Damwâldster had bedreigd. Hij zou gezegd hebben dat hij in plaats van de kabel 'de kop' van de man eraf zou knippen als hij zijn vrouw weer uit zou schelden. 'Die verklaring rammelt aan alle kanten, daarom zit ik hier', zei de Dokkumer. Hij zei dat hij van plan was om zelf aangifte te doen wegens bedreiging.

De officier van justitie ging af op het verhaal dat de man bij de politie had verteld. De officier maakte zich zorgen om de houding van de verdachte. Zowel bij de politie als tegen de rechter had hij gezegd dat weer naar Dâmwald zou gaan als er weer iets zou gebeuren. 'En dan sta ik niet voor mezelf in', voegde hij eraan toe. De officier eiste een boete van 400 euro en, als stok achter de deur, een voorwaardelijke celstraf van een week. De rechter hield het voor deze keer nog alleen bij de boete.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....