Logo
Zoeken
Zoeken
1.8 °C

Ex-geliefden vernielen elkaars auto

wo 26 september 2012 16.30 uur

LEEUWARDEN - Een 48-jarige inwoner van Roden kon het maar moeilijk verkroppen dat zijn vriendin uit Drachten begin 2010 een eind aan de relatie had gemaakt. De man maakte zich schuldig aan stalking-achtig gedrag: hij gooide afbijt over de auto van zijn ex, hij stuurde haar beledigende sms'jes, bedreigde haar en zette haar naam en adres op een seks- en datingsite. Met als gevolg dat de vrouw mannen aan de deur kreeg die seks met haar wilden hebben. De Rodenaar stuurde zelfs een mailtje naar de baas van de Drachtster (48), waarin hij schreef dat ze op het werk spullen pikte.

De vrouw was op een gegeven moment ten einde raad. Tegen de politierechter zei ze dat ze 'bang en zenuwachtig' was. Bij de politie kreeg ze volgens eigen zeggen geen gehoor. Toen haar ex aankondigde dat hij naar haar toe wilde komen, besloot ze het heft in eigen handen te nemen. Ze sprak af om de man op een plek in Drachten te ontmoeten. Daar deed ze wat hij bij haar had gedaan: ze bekraste zijn auto, probeerde de voorruit met een hamer in te slaan en dreigde met een mes. 'Nu kun je voelen hoe het voelt', had ze geroepen.

De politierechter kon zich enigszins inleven in de gevoelens van de Drachtster. 'Maar u had niet voor eigen rechter mogen spelen', aldus de rechter. Bij de hoogte van de straf hield hij sterk rekening met de ouderdom van de zaak en de voorgeschiedenis. De vrouw kreeg een geheel voorwaardelijke werkstraf van 60 uur. Ze moet wel de schade aan de auto van haar ex – bijna 2000 euro- betalen. De Rodenaar, die zich een half uurtje later bij de rechter moest melden, moet ook betalen. Hij richtte voor ruim 2700 euro schade aan. Voor bedreiging en belediging van zijn ex en het vernielen van haar auto kreeg hij een onvoorwaardelijke werkstraf van 80 uur.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....