Logo
Zoeken
Zoeken
2 °C

Twee jaar cel voor mislukte overval

di 25 september 2012 17.00 uur

LEEUWARDEN - Twee broers uit Groningen (26 en 28 jaar) zijn door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot respectievelijk twee jaar en zestien maanden cel. De twee hebben op 31 mei geprobeerd een overval te plegen op een woning aan de Oude Slingeweg in Drachten. De overval ging niet door doordat de bewoner de zaak niet vertrouwde, toen de twee mannen bij hem voor de deur stonden. De rechtbank gelooft niet dat de broers op zoek waren naar degene die de jongste van de twee een avond eerder in Groningen zou hebben beroofd van 9500 euro.

De Groninger beweerde dat hij van een prostituee had gehoord dat zijn overvaller in Drachten zou wonen. Hij en zijn broer zouden naar de man op zoek zijn geweest. 'Een niet aannemelijke verklaring', vond de rechtbank. De rechters denken dat de broers wel degelijk naar Drachten waren gekomen om een overval te plegen. De twee hadden tie-rips, duct-tape en een stroomstootwapen bij zich, toen ze op 31 mei werden opgepakt.

De 26-jarige verdachte had financiële problemen. Hij werd wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken van een tweede overvalpoging. Op de middag van 7 maart 2012 drong een gemaskerde man een woning aan de Biskopswei in De Wilgen binnen. De overvaller drukte de bewoonster tot twee keer toe een stroomstootwapen tegen het lijf.

De vrouw sloeg zich van zich af met een zware kandelaar, waarop de overvaller op de vlucht sloeg. Behalve vage beelden van een bewakingscamera was er geen enkel bewijs tegen de Groninger. Hij had een strafblad, zijn broer nauwelijks. De rechtbank bepaalde dat de 28-jarige onder toezicht van de reclassering komt te staan. Bovenop de zestien maanden onvoorwaardelijk kreeg hij acht maanden voorwaardelijke celstraf.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....