11.1 °C
© Jochem Wiersma

ProRail druk bezig met vervangen spoor

zo 19 augustus 2012 22.27 uur

BUITENPOST - Dit weekend is spoorbeheerder ProRail gestart met het vervangen van 14.5 kilometer spoor tussen Groningen en Leeuwarden.

Er wordt non-stop gewerkt om de spoordelen te vernieuwen en het aanpakken van acht overwegen. De vernieuwing maakt het spoor en de overwegen minder kwetsbaar voor verstoringen en bereidt het voor op de toekomst.

In overleg met vervoerder Arriva is bewust gekozen voor het werken in de zomervakantie in Noord-Nederland. Er zijn dan minder reizigers die er overlast van hebben. Achter de vernieuwingsoperatie gaat een logistiek kunststuk schuil. Er zal 35.000 ton oude ballast (grind waar de dwarsliggers en sporen in liggen) worden afgevoerd en 35.000 ton nieuwe ballast nodig zijn.

De eerste week zal vanuit Groningen 5,5 kilometer spoor worden vernieuwd, verspreid over diverse deeltrajecten tussen Groningen en Buitenpost. De daaropvolgende negen dagen worden vanuit Leeuwarden tot aan Hurdegaryp in totaal 9 kilometer spoor vernieuwd door middel van een vernieuwingstrein die de dwarsliggers en sporen volautomatisch inbouwt.

In de eerste week, van zaterdag 18 t/m vrijdag 24 augustus, zet Arriva bussen in tussen Groningen en Buitenpost en vice versa. De tweede week, van zaterdag 25 augustus t/m zondag 2 september, rijden er bussen tussen Buitenpost en Leeuwarden en vice versa.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws