11 °C

Militaire oefening in de regio

di 14 augustus 2012 11.35 uur

DAMWâLD - Van 20 t/m 24 augustus wordt er in de regio een militaire oefening gehouden. De militairen oefenen dan in de strook tussen Wierum, Damwâld, Delfzijl en Eemshaven. Het gaat hier om de eenheden 'Forward air controlers' en 'PTG 4'.

In totaal doen er 200 mensen aan de oefening mee met 25 wielvoertuigen, 4 helikopters en tevens zullen er een onbekend aantal vliegtuigen bij betrokken zijn. De diverse teams van de operationele eenheid worden getraind in het waarnemen en aangeven van hun uit te schakelen doelen aan de vliegtuigen en de helikopters.

Onderdeel van de oefeningen betreft hoofdzakelijk konvooi verplaatsingen, gemotoriseerde patrouilles en soms patrouilles te voet, over openbare wegen. Gedurende deze verplaatsingen en/ of patrouilles vinden er vliegbewegingen plaats en is er oefenvijand op de grond aanwezig en hier moeten de eenheden adequaat op reageren. De eenheid gaat ook beperkt oefenmunitie gebruiken in de strook. Echter dit zal niet gebeuren tussen 22.00 uur en 8.00 uur.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws