11.2 °C

Gratis pendeldienst in Drachten

ma 13 augustus 2012 12.00 uur

DRACHTEN - In Drachten wordt vanaf 20 augustus zo'n drie weken lang een gratis pendeldienst ingezet vanwege de stremming van de Gauke Boelensstraat. De riolering onder de kruisingen tussen de Zuiderhogeweg en de Reidingweg moeten namelijk worden vervangen. De weg wordt afgesloten voor alle verkeer, dus ook voor de bussen van Qbuzz.

De afsluiting kan voor vervelende situaties zorgen voor mensen die werken op industrieterrein De Haven in Drachten en met de bus naar hun werk gaan. De omleiding die is ingesteld bleek voor de bussen niet afdoende. Door de extra reistijd zouden diverse aansluitingen niet gehaald worden. De gemeente heeft er daarom voor gezorgd dat er zowel 's ochtends als 's middags een gratis pendeldienst van Kijlstra personenvervoer uit Drachten rijdt.

De pendeldienst rijdt vanaf de 'kiss and ride' P langs de Berglaan tegenover het busstation aan het Van Knobelsdorffplein naar de haltes langs de Noorderhogeweg (naast de Mc. Donalds en retourhalte langs bypass Zuiderhogeweg) en de Kletsterlaan (tegenover ABD garage) en terug. De pendel laat alleen passagiers in- en uitstappen bij het beginpunt aan de Berglaan, bij de haltes aan Noorder- en Zuiderhogeweg (dus bij Mc Donald's en retourhalte langs bypass), de Kletsterlaan en bij het eindpunt van de pendel: de halte Nijtap bij de rotonde Noorderhogeweg tegenover A.Th. de Boer. Bij tussenliggende haltes op de route wordt dus niet gestopt.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws