11.2 °C

Burgum: gewelddadige dief opgepakt

do 09 augustus 2012 09.58 uur

BURGUM - De politie heeft in een onderzoek naar een diefstal met geweld en poging zware mishandeling, een 29-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. De man wordt ervan verdacht een mobiele telefoon met geweld te hebben gestolen en een getuige in haar hand te hebben gebeten.

De diefstal met geweld en de mishandeling vonden plaats op donderdag 17 mei rond 15.44 uur op de Bulthuissingel. Rond dat tijdstip zat het slachtoffer, een 16-jarige inwoner van Burgum, samen met zijn vrienden op een muurtje. Terwijl hij stond te bellen. kwam de verdachte, een 29-jarige inwoner van Leeuwarden naar hem toelopen. Hij vroeg aan de Burgumer of hij gebruik van zijn mobiele telefoon mocht maken.

Nadat deze de verdachte kenbaar had gemaakt dit niet te willen, werd de telefoon door de verdachte uit zijn handen gerukt. Nadat hij de telefoon had gestolen, probeerde de verdachte op zijn bromscooter te stappen en weg te rijden. Een 34-jarige inwoonster van Burgum, die voorbij de vechtende mannen liep, trok de sleutel uit het contactslot van de bromscooter. Om zijn sleutel terug te pakken, beet de verdachte in haar hand zodat zij de sleutel los moest laten. Vervolgens ging de verdachte er op zijn bromscooter ervandoor. Beide slachtoffers deden aangifte.

De politie startte een onderzoek waarbij via getuigenverklaringen en eigen onderzoek de verdachte in beeld kwam. Op 7 augustus is hij in zijn woning aan de Vuurdoornstraat in Leeuwarden aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws