9 °C

Drachtster bibliotheek wordt verbouwd

wo 08 augustus 2012 13.35 uur

DRACHTEN - De bibliotheek in Drachten aan het Museumplein wordt verbouwd. Van 7 t/m 18 augustus zal daarom de bibliotheek op aangepaste tijden geopend. Van 21 augustus t/m 3 september zal de bibliotheek helemaal gesloten zijn i.v.m. het leggen van nieuwe vloerbedekking en het aanbrengen van een nieuw plafond.

Vanaf begin juli is de bibliotheek al bezig met renovatie en herinrichting. Begin september zal de bibliotheek over gaan op een selfservice-uitleensysteem d.m.v. RFID. Voor de klant betekent dit dat ze zelf boeken innemen en uitlenen. De oude inname- en uitgifte balies verliezen daarmee hun functie.

Vooral het vooraanzicht van de bibliotheek zal na de verbouwing veranderen. Het oude leescafé is verbouwd en meer
afgescheiden van de bibliotheek. In deze 125m2 ruimte komt wel weer een leescafé, maar niet langer geëxploiteerd door de bibliotheek zelf, maar door Doppio Espresso. Het is de bedoeling dat er tussen beide bedrijven synergie zal ontstaan, waarbij lezers uit de bibliotheek met hun krantje een kopje koffie kunnen drinken bij de espressobar en omgekeerd koffiedrinkers een krantje zoeken in de bibliotheek.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws

zaterdag 24 september

Fruitdag bij de Spitkeet