21.2 °C

Fysiotherapeut naakt voor patiënte (77)

ma 06 augustus 2012 16.00 uur

LEEUWARDEN - De rechtbank in Leeuwarden heeft een 47-jarige fysiotherapeut uit Beetsterzwaag maandag wegens schennis van de eerbaarheid veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand. De fysiotherapeut heeft tot twee keer toe in het bijzijn van vrouwelijke patiënten seksueel gedrag vertoond dat niet door de beugel kan. In zijn eigen sportschool heeft hij zich op 11 oktober 2010 afgetrokken in het bijzijn van een patiënte met een lichte verstandelijke beperking. Een paar weken later kleedde de man zich uit in de slaapkamer van een 77-jarige patiënte.

De bejaarde vrouw werd twee keer per week aan huis behandeld vanwege rugklachten. Een week eerder moest de vrouw aan de boxershort van de fysiotherapeut voelen. Om er maar van af te zijn, deed ze dat. Tot haar schrik bemerkte ze dat het geslachtsdeel van de therapeut boven de onderbroek uit stak. De rechtbank neemt het de man kwalijk dat hij uitsluitend bezig is geweest met het bevredigen van zijn eigen seksuele behoefte en geen rekening heeft gehouden met de gevoelens van de slachtoffers.

Bovendien heeft hij 'kwetsbare slachtoffers' uitgezocht, vindt de rechtbank. In 2001 werd er al eens aangifte gedaan tegen de fysiotherapeut. Hij zou ontuchtige handelingen hebben gepleegd bij een 20-jarig meisje. De zaak werd wegens gebrek aan bewijs geseponeerd. Zes jaar later zou de man zich ten overstaan van twee tienermeisjes seksueel hebben bevredigd. De ouders van de meisjes deden geen aangifte omdat de fysiotherapeut had toegezegd dat hij hulp ging zoeken. De rechtbank concludeerde dat die behandeling niets had geholpen. De fysiotherapeut moet opnieuw in therapie. Hij komt onder toezicht van de reclassering.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws