20.2 °C

Bestolene pakt gestolen spullen terug

vr 06 juli 2012 20.20 uur

LEEUWARDEN - De beheerder van het dorpshuis in Reitsum trad wel heel erg doortastend op, toen hij in de nacht van 16 oktober drie inbrekers betrapte. De inbrekers hadden onder andere flessen drank en frisdrank gestolen en die alvast in hun auto gezet. De beheerder belde de politie en pakte de gestolen spullen weer uit de auto van de dieven. Die gingen er als een haas vandoor en werden later door politiehonden in een boerenschuur teruggevonden.

Een van de inbrekers, een 18-jarige Hallumer, werd op 23 juni veroordeeld tot een celstraf en werkstraf. Hij was samen met twee Leeuwarders, 19 en 28 jaar, op pad gegaan. Het drietal had eerder die nacht ingebroken in de kantine van recreatiecentrum Het Groene Hart in Ternaard. De Leeuwarders, twee neven, moesten zich vrijdag voor de rechter verantwoorden. Alleen de oudste kwam opdagen, bij de andere verdachte was er iets misgegaan met de dagvaarding.

De inbrekers waren op pad gegaan omdat de 28-jarige Leeuwarder qua financiën krap zat. Om dan schoonmaakmiddelen (in Ternaard), drank, frisdrank, batterijen en wat kleingeld te stelen kwam op de rechter wel wat vreemd over. De Leeuwarder raakte zijn auto kwijt, daarin waren hij en zijn maten op pad geweest. De rechter bepaalde dat hij de auto niet terugkrijgt. De man werd veroordeeld tot een werkstraf van 160 uur.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws