Account
Logo
Zoeken
6.5 °C

Vrijspraak voor internetoplichting

ma 2 juli 2012, 21.30 uur

LEEUWARDEN - De Leeuwarder rechtbank vindt dat niet bewezen kan worden dat een 26-jarige Dokkumer zich schuldig heeft gemaakt aan verduistering en internetoplichting. De man werd maandag vrijgesproken. Hij stond twee weken geleden terecht omdat hij eind 2008 aan tien klanten van zijn webwinkel geen spullen zou hebben geleverd. Ook zou hij spullen hebben achtergehouden. De officier van justitie eiste een werkstraf van 200 uur, drie maanden voorwaardelijke celstraf en een proeftijd van drie jaar.

De Dokkumer runde tussen 2006 en 2008 de internetbedrijfjes Tool King en TRP International. Hij verkocht gereedschap, fietsen en pokersetjes. De goederen kwamen uit China en werden onder andere via internetsite Ebay en de eigen websites van de Dokkumer aangeboden. De zaken liepen niet zoals het moest en de man werd failliet verklaard. Daardoor weigerde het verzendbedrijf nog langer spullen te bezorgen.

Zelf zei de man dat de negatieve publiciteit hem veel problemen had opgeleverd. Volgens zijn raadsman komen bij alle internetbedrijven, ook de grote zoals Wehkamp, problemen voor met de bezorging van bestelde goederen. De Dokkumer deed volgens de advocaat duizenden transacties per jaar. In verhouding ging het om een piepklein percentage dat niet goed was gegaan. De man is opnieuw begonnen: via internet verkoopt hij scooters en quads.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws







regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'