10 °C

'Mishandelde agente gebruikte make up'

wo 27 juni 2012 17.30 uur

LEEUWARDEN - Op 16 september 2011 kwam er bij de alarmcentrale 112 een verontrustend telefoontje binnen. Een man voelde zich niet goed. Hij zat in zijn auto en stond bij een rotonde bij Kollum. Toen de politie arriveerde leek er iets heel anders aan de hand te zijn: de beller, een 54-jarige Dokkumer, rook naar alcohol. De man moest mee naar het bureau voor een ademtest. Nadat de blaastest de eerste keer was mislukt, weigerde de man om nog een keer te blazen. Hij wilde weggaan. Toen een agente hem probeerde tegen te houden, gaf hij de vrouw een klap.

Tegenover de politie bekende de Dokkumer dat hij drie kleine flesjes wijn had gedronken. Hij zat midden in een echtscheiding, was zijn baan kwijtgeraakt en hij had een paniekaanval gehad. Dat was het verhaal zoals de politie het had opgetekend. Op de zitting van de politierechter kwam de Dokkumer met een heel andere versie. Hij beweerde dat de politie de zaken had verdraaid: hij had de agente niet geslagen. Een foto waarop te zien was dat de vrouw een rode plek in het gezicht had, was volgens hem nep. 'Ik ga zover om te zeggen dat het make up is', zei de Dokkumer.

Hij beweerde dat zijn ex hem had zwartgemaakt en dat de politie in Dokkum een hetze tegen hem voerde. 'Het zijn allemaal leugens', zei de Dokkumer. De officier van justitie geloofde er 'geen woord' van. De officier nam het de verdachte kwalijk dat hij 'geen enkele verantwoordelijkheid' nam voor zijn gedrag. De Dokkumer werd veroordeeld tot een werkstraf van 70 uur, een rijontzegging van een half jaar, plus drie maanden voorwaardelijk. Aan de agente die hij heeft geslagen moet hij 260 euro smartengeld betalen. De man was het er duidelijk niet mee eens. 'Ik voel mij machteloos, de feiten zijn niet zoals het is', was zijn commentaar.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws