15.8 °C

Verdachte: 'Ik zuip me lam'

wo 27 juni 2012 12.30 uur

LEEUWARDEN - De politierechter vond dat een 43-jarige inwoner van Zwagerbosch zich op 14 augustus vorig jaar als 'een buitengewoon slecht burger' had gedragen. De man zou politiemensen met een mes hebben bedreigd en een agent een elleboogstoot tegen het hoofd hebben gegeven. Dat laatste was volgens de Zwagerboscher 'onbewust' gebeurd. 'Ik was gestrest en ik werd steeds kwader', zei de man. Hij moest mee naar het bureau om te blazen en dat wilde hij niet.

De man had eerder die dag op de Bjirkewei een paar paaltjes omver gereden. Daarna was hij doorgereden. Het vermoeden bestond dat de man met drank op had gereden. Dat ontkende hij. Nadat hij thuis was gekomen had hij vanwege de stress in drie kwartier tijd vier of vijf halve liters bier achterover geslagen. 'Gelooft u het zelf?', vroeg de rechter. 'Ik heb tegen mezelf gezegd: Ik zuip me lam', antwoordde de Zwagerboscher. Uiteindelijk was hij niet gedagvaard voor dronken rijden. Wel voor het verlaten van de plaats van het ongeval, het mishandelen van een politieman - de elleboogstoot - en het bedreigen van de agenten met een keukenmes.

Dat zou in de woning van de Zwagerboscher zijn gebeurd. Eén van de agenten zag de bui al hangen en was voor het messenblok gaan staan. Toch slaagde de Zwagerboscher erin een mes te bemachtigen. Ook dat was volgens hem anders gegaan. Hij veronderstelde dat de agenten probeerden elkaar in te dekken. De schade aan de paaltjes had hij volgens eigen zeggen inmiddels aan de gemeente terugbetaald. De rechter veroordeelde hem tot een werkstraf van 180 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws