13.1 °C
Foto: Geert Huisman

Auto in botsing met motor bij N'burgum

di 26 juni 2012 23.02 uur

NOARDBURGUM - Op de Rijksstraatweg bij Noardburgum is dinsdag rond 22.25 uur een motorrijder lichtgewond geraakt bij een aanrijding. De man reed over de hoofdrijbaan vanaf Quatrebras richting Noardburgum. Ter hoogte van het pompstation kwam hij in botsing met een tegemoetkomende VW Golf welke plotseling vanaf de zuidelijke parallelweg de hoofdrijbaan opreed.

De automobilist had de motorrijder over het hoofd gezien en gaf nog gas bij toen hij voor hem op het laatste moment opdook op de hoofdrijbaan. De motorrijder raakte de spiegel en zijkant van de auto en kwam verderop op de hoofdrijbaan tot stilstand. Hij raakte lichtgewond omdat hij de auto niet frontaal had geraakt. Een ambulance kwam ter plaatse om eerste hulp te verlenen.

De VOA van de politie is na het ongeval ter plaatse gekomen om een onderzoek in te stellen naar de exacte toedracht van het ongeval. Op de plek geldt een maximum snelheid van 50 km/u maar in de praktijk wordt hier in beide richtingen vaak harder dan deze snelheid gereden.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws