Account
Logo
Zoeken
6.3 °C

Agent vergist zich in middelvinger

ma 25 juni 2012, 13.35 uur

LEEUWARDEN - Een dagje met zijn 3-jarige dochter naar speelparadijs Ballorig in Heerenveen had voor 48-jarige Surhuizumer een wel heel erg sneue afloop. De man werd staande gehouden omdat hij zijn middelvinger zou hebben opgestoken richting een politieman. Tenminste, dat dacht de politieman. De Surhuizumer was zich van geen kwaad bewust. Hij raakte geïrriteerd en ging alsnog in de fout: hij noemde de agent een klootzak. En dus moest de Surhuizumer zich maandag bij de rechter melden.

'Ik snapte er helemaal niks van', zei de Surhuizumer. Hij reed op 13 juni vorig jaar door Oudeschoot toen hij een 'normale' auto met daarin twee agenten passeerde. Een van de agenten meende gezien te hebben dat de Surhuizumer zijn middelvinger omhoog stak. De agenten gingen achter de Surhuizumer aan. Omdat ze geen 'Volg'-bord in de auto hadden riepen ze versterking op van collega's in een politieauto. De Surhuizumer werd op de A7 aan de kant van de weg gezet. De man was zich van geen kwaad bewust. Volgens hem kreeg hij niet eens de kans om een normaal gesprek te voeren.

Dat ontlokte hem de uitspraak 'Wat een klootzak'. De agent voelde zich beledigd en de Surhuizumer werd aangehouden. De Surhuizumer verklaarde dat hij 'voor meer dan 2000 procent' zeker wist dat hij niet het 'fuck you'-gebaar had gemaakt. De rechter was er ook niet van overtuigd dat hij dat had gedaan: 'Ik denk dat de agent zich vergist heeft'. Over de belediging -'klootzak'- was geen discussie. De rechter hield er rekening mee dat de Surhuizumer een blanco strafblad had en dat hij eigenlijk al heel erg was gestraft toen hij gearresteerd werd en mee moest naar het bureau in Heerenveen. De rechter verklaarde de man schuldig, maar hij kreeg geen straf.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
77.4%
Heel misschien wordt het nog wat....  
2.7%
Ik hoop dat het doorgaat!  
19.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie