17.8 °C

Drakenrace favoriet op Sail Kollum

zo 24 juni 2012 11.59 uur

KOLLUM - Nadat 's ochtends gedeputeerde Jannewietske de Vries van de provincie Fryslân de opening verrichtte van het nieuwe havengebouw waren er 's middags volop activiteiten rondom het havengebied. Er was een grote braderie & kinderbraderie met optredens van shantykoor De Swemmersjongers en dweilorkest Wettertoerkapel.

De ulitieme belevenis van de dag was toch wel de Drakenbotenrace. Het Drakenbootvaren is een echte teamsport: elk team bestond uit zestien peddelaars en een trommelaar. Er deden 14 teams uit de gemeente Kollumerland c.a mee. Onder grote belangstelling werd er om 13:00 uur begonnen met de race, voorafgaand bij het instappen kregen de teams eerst uitleg en daarna werd het startschot gegeven door notaris Beugelink en Geert Dijkstra. Klaas Jansma deed de verslaggeving van de race. Om ongeveer vijf uur werden de finales gevaren en uiteindelijk ging de finale tussen de teams van Hynsterstrupers uit Kollumerzwaag/ Veenklooster en het team van Munstjezylster Sailors uit Munnekezijl.

In de spannende strijd was het team Munstjezylster de snelste. De prijsuitreiking was na afloop in de feesttent, de bekers werden uitgereikt door Jelle Boerema, na eerst een kort dankwoord voor Plaatselijk belang Kollum, Watersportvereniging Kollum, stichting Activiteiten Platform Kollum (APK) en de Gemeente Kollumerland c.a . Daarna werden alle deelnemers bedankt voor hun inzet en werden begonnen met de prijsuitreiking, alle deelnemers kregen een envelop met inhoud en een wisselbeker. De uitslag van de drakenrace wedstrijd was als volgt: 1e Munstjezylster uit Munnekezijl, 2eHynsterstruper uit K.zwaag/ Veenklooster, 3e Dorpbelang Kollumerpomp. Sail Kollum werd afgesloten met coverband GEAR.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws