27.2 °C
© Martijn de Vries

B'veen: dronkaard rijdt auto in vaart

zo 24 juni 2012 05.10 uur

BAKKEVEEN - Een 21-jarige automobilist uit Waskemeer is zaterdagnacht door de politie aangehouden nadat hij een eenzijdig ongeval had veroorzaakt op de Mandewyk in Bakkeveen. De man had onder invloed een auto bestuurd en was op de kop in de sloot beland met zijn voertuig. Hij kon zelf uit het voertuig komen en is vervolgens - zonder iets te melden - naar huis gegaan.

De auto werd later in de nacht rond 2.45 uur gezien door passerende fietsers. Zij zagen de auto op de kop in de vaart liggen met brandende lichten. Eén van de fietsers bedacht zich geen moment en ging te water maar trof niemand in de auto aan. Ook de gearriveerde brandweer trof in de auto en de naaste omgeving daarvan niemand in het water aan.

Tijdens het onderzoek meldde de bestuurder zich telefonisch en bleek heelhuids thuis te zijn. Agenten hebben de bestuurder thuis bezocht. Toen bleek dat hij onder invloed van alcohol was. Hij is overgebracht naar het bureau voor een ademanalyse waar hij als beginnend bestuurder 595 ug/l. blies. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 8 uur.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws