17.8 °C

Kwartje is gevallen bij drankrijder

za 23 juni 2012 08.10 uur

LEEUWARDEN - Een 27-jarige inwoner van Twijzel deed zo'n beetje alles om de aandacht van de politie op zich te vestigen. Op 15 februari stuurde de Twijzeler zijn auto met groot licht door de straten van Burgum. De man reed met hoge snelheid en ging met zijn auto ook nog eens een eenrichtingsweg in. Hij had gedronken, bijna drie keer teveel. En dat was niet voor het eerst, zo bleek vrijdag op de zitting van de politierechter.

In 2009 en 2010 kreeg de Twijzeler al eens een boete en een rijontzegging voor rijden met drank op. Kennelijk was de boodschap nog niet overgekomen. Volgens de Twijzeler had het er vooral mee te maken dat die eerste twee straffen betrekkelijk laag waren, daardoor was het kwartje niet gevallen. Na de derde keer zag hij het licht: zijn rijbewijs werd ingevorderd, hij moest zich melden bij de psychiater van het CBR en hij moet middels bloedtesten aan kunnen tonen dat hij een jaar lang van de drank af kan blijven.

Omdat hij zijn rijbewijs in moest leveren, raakte de Twijzeler ook nog eens zijn baan kwijt. De man zei dat hij inmiddels zijn leven heeft gebeterd. Hij heeft hulp gezocht bij de GGZ en hij is van plan om helemaal te stoppen met drinken. De rechter 'matste' hem nog enigszins door qua geldstraf onder de eis van de officier van justitie te gaan zitten. De officier eiste een boete van 1300 euro, de rechter maakte er 1050 euro van, in combinatie met een rijontzegging van zes maanden, en zes maanden voorwaardelijk.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws