16 °C

'Stumperpoppie' valt verkeerd

za 26 mei 2012 09.00 uur

LEEUWARDEN - Een 48-jarige Burgumse pikte het niet dat haar vriend werd uitgescholden voor 'stumperpoppie'. In een plaatselijke horecagelegenheid sloeg de vrouw de dader met een volle bierfles op het hoofd. 'Een hele griezelige actie', vond de officier van justitie. De politierechter deed er nog een schepje bovenop: 'Dit was levensgevaarlijk. Weet u wel dat u die man dood had kunnen slaan?' Dat wist de Burgumse, ze zei dat ze in een opwelling had gehandeld. Het slachtoffer hield er een forse snee op het hoofd aan over.

De vriend van de Burgumse was in de nacht van 16 oktober 2010 op de wc van het café door twee knapen uitgescholden. Tenminste zo hadden de vrouw en haar vriend het ervaren. De jongens hadden later tegen de politie gezegd dat ze een grapje maakten. Het grapje was duidelijk verkeerd gevallen. De Burgumse nam een groot risico door met de fles te slaan, ze liep nog in een proeftijd. In 2010 was ze veroordeeld wegens brandstichting. Ze kreeg toen onder andere drie maanden voorwaardelijke celstraf. Gelukkig voor haar, had het openbaar ministerie dat over het hoofd gezien.

Inmiddels heeft de vrouw een positieve draai aan haar leven gegeven. Ze heeft Burgum verlaten. Ze krijgt dagelijkse begeleiding en woont nu in een beschermde woonvorm. De zaak had erg lang op de plank gelegen, voor de Burgumse was dat een geluk bij een ongeluk. De rechter en de officier constateerden dat ze heeft laten zien dat ze aan zichzelf wil werken. De vrouw werd veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur. Ze kreeg wel weer een voorwaardelijke celstraf, ditmaal 1 maand, en een 'verse' proeftijd van twee jaar.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws