16.5 °C

Hoofdrol in Hebeca is voor Peter Tuinman

Theater Hebeca zoekt acteurs uit regio

do 24 mei 2012 16.59 uur

JISTRUM - Regisseur Dirk Bruinsma van het theaterspektakel Hebeca is hard op zoek naar acteurs uit de regio. Samen met de inwoners van Jistrum gaat Bruinsma in september een groot theaterstuk uitvoeren aan het Bergumermeer. Voor toneelspelers die eens samen willen spelen met bijvoorbeeld topacteur Peter Tuinman, is dit de kans om mee te doen. Regisseur Bruinsma zoekt nog zo'n tien mensen die mee willen spelen aan het stuk.

Het theaterstuk Hebeca is een meeslepende, Friestalige voorstelling over de komst van een vodkafabriek in het
Russische dorp Hebeca. De hechte dorpsgemeenschap voorziet in de eigen levensbehoeften totdat Viktor Vodka terugkeert naar zijn geboortedorp. Hij begint een vodka-stokerij waar alle inwoners aan het werk kunnen. De dorpelingen verdienen geld en willen steeds meer. Ze slaan op een zeker moment door en stellen steeds hogere
eisen, die zelfs Viktor niet kan waarmaken.

Het theaterstuk dat Dirk Bruinsma deze zomer realiseert is te vergelijken met bijvoorbeeld de uitvoering van Kening Lear van Tryater. Friese paarden doen mee, zestig muzikanten laten zich horen en het decor zal een imposante verschijning worden.

Mensen die auditie willen doen kunnen zich aanmelden via de nieuwe website www.hebeca.nl. De premiere van het stuk is op 7 september en daarna is de voorstelling te zien op 8, 11, 13 en 15 september 2012. Elke voorstelling biedt plek aan 500 toeschouwers. Naast acteur Peter Tuinman zullen Hilly Harms, Miranda Werkman en Tet Rozendal hoofdrollen vertolken. Muziekvereniging en Fanfare Joost Wiersma zorgen voor live muziek.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws