20.4 °C

'Hoog promillage door vermoeidheid'

do 24 mei 2012 13.30 uur

LEEUWARDEN - Het was leuk geprobeerd, de smoes van de 30-jarige drankrijder uit Kollumerzwaag. De man produceerde bij de ademalcoholtest van de politie een promillage van 2,07. Dat is maar liefst vier keer hoger dan de toegestane hoeveelheid, rekende de politierechter hem voor.

'Ik snap niet hoe ik aan zo'n score kom', had de Kollumerzwaagster indertijd tegen de politie gezegd. Daar eindigde het leugentje om bestwil niet, de Kollumerzwaagster ging nog even door: 'Ik heb maar twee flesjes bier gedronken. Misschien komt het omdat ik vermoeid ben. De ene persoon reageert anders dan de ander op alcohol. Ik ga echt niet rijden met teveel alcohol op'.

Achteraf had hij wel in de gaten dat het een verloren strijd was. De hoogte van het alcoholpromillage heeft niets met vermoeidheid te maken. 'Het komt door de alcohol die door de mond naar binnen gaat', zei de rechter. De Kollumerzwaagster reed op 12 december door Veenklooster toen hij door de politie staande werd gehouden. Hij had veel te veel op, erkende hij. Hij zat destijds niet goed in zijn vel en heeft daarvoor hulp gezocht.

Zijn rijbewijs is hij kwijt, dat ligt bij het CBR. Dat geeft een heel gedoe met zijn werk, zijn collega's halen hem op en brengen hem weer thuis. De CBR-procedure kan zomaar een jaar in beslag nemen. Daar hield de rechter rekening mee door niet nog eens een onvoorwaardelijke rijontzegging op te leggen. De Kollumerzwaagster kreeg vier maanden voorwaardelijke ontzegging. Hij moet wel een boete van 1200 euro betalen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws