Account
Logo
Zoeken
6.7 °C
© Geurt P. Maassen van den Brink

Leerzame oefening korps Westereen

do 24 mei 2012, 0.05 uur

DE TRIEME - De brandweergroep van De Westereen heeft woensdagavond een leerzame oefening gehouden bij "garage Zwierenberg" aan De Triemen in De Triemen.

Een monteur was in de garage onder de crossauto van Wapke gekomen door een kapotte brug. Eigenaar Hans Zwierenberg kwam op het lawaai af en alarmeerde de hulpdiensten. Deze kwamen ter plaatse. De eigenaar was vergeten dat hij nog met zijn eigen crosswagen bezig was, en daardoor ontstond er brand in een andere schuur.

Hierop mochten de manschappen een technische hulpverlening - het bevrijden van het slachtoffer onder de crossauto - en een blushulpverlening doen, het blussen van de schuur.

Het "slachtoffer" onder de crossauto werd bevrijd door het gebruik van luchtkussens. Voor de brandweerlieden was dit een leermoment, het materiaal zit normaal niet op de brandweerwagen van De Westereen.

Tijdens de evaluatie bleek het een leerzame oefening te zijn geweest. De vrijwilligers oefenen om de week, de ene keer op maandag en de andere keer op woensdag, om hun kennis goed op peil te houden.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie




regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'