17.5 °C
© Jochem Wiersma

Stille tocht kraamzorg Sionsberg

wo 23 mei 2012 19.00 uur

DOKKUM - Zo'n 25 verpleegkundigen van de kraam- en kinderafdeling van De Sionsberg hebben woensdag een stille estafettetocht gelopen van De Sionsberg in Dokkum naar het MCL in Leeuwarden.

Met het lopen van deze stille tocht wilden de medewerkers van De Sionsberg hun gevoelens van onmacht, onbegrip, onzekerheid, boosheid, verdriet, enz. tot uiting brengen. Ze verwachten dat de kraam- en kinderafdeling wordt gesloten.

De tocht volgde grotendeels de route van de laatste etappe van de Elfstedenwandeltocht van afgelopen zaterdag.

Om 16:50 uur kwamen de lopers aan bij het MCL in Leeuwarden. Hier werden 100 blauwe en 100 roze ballonnen voorzien van een kaartje en losgelaten.

De medewerkers hopen erop dat ze de klinische geboortezorg uiteindelijk toch niet hoeven over te dragen aan het MCL en Nij Smellinghe.

Met de geboortezorg in De Sionsberg is helemaal niets mis, maar Randstedelijke normen passen niet in zo’n plattelandsgebied met grotere afstanden als in NO Fryslân. Daarom vraagt de actiegroep om ruimte om de voor de bevolking uiterst belangrijke pilots uit te voeren die een voorbeeld functie moeten krijgen voor de streekziekenhuizen.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws