20.4 °C
© Jochem Wiersma

Laatste oefening bevelvoerder Anjum

ma 21 mei 2012 22.50 uur

LAUWERSOOG - Bevelvoerder Jan Krol van brandweer Anjum heeft maandagavond op spectaculaire wijze met collega's zijn laatste oefening gedraaid.

Nietsvermoedend bleek Jan zelf de hoofdrol te spelen in zijn laatste oefening. Volgens de collega's van Jan zou er vanavond een oefening plaatsvinden samen met de KNRM van Lauwersoog.

Bij aankomst bij het KNRM station op Lauwersoog, werd Jan direct door de mensen van de KNRM in een reddingspak gehesen. Dat kon maar één ding betekenen,...en zo ging het ook.

Tussen Lauwersoog en Schiermonnikoog werd Jan samen met twee opstappers van de KNRM overboord gezet. Na enkele minuten werden de mannen weer aan boord gehaald.

Omdat niet de volledige groep van brandweer Anjum in één keer op de Annie Jacoba Visser kon meevaren werd er onderweg gewisseld. Jan en zijn collega's konden terugzien op een prachtige "oefening" op de Waddenzee.

Jan stopt na 27 jaar zijn werkzaamheden bij de vrijwillge brandweer. Hij begon zijn brandweercarriere in 1985 als brandwacht. Daarna werd Jan hoofd brandwacht en de laatste jaren was hij bevelvoerder bij het korps Anjum.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws