20.9 °C

Verouderde operatiekamers Sionsberg

ma 21 mei 2012 10.51 uur

DOKKUM - De huidige operatiekamers van ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum zijn verouderd. Omdat ze veel onderhoud vragen en onvoldoende mogelijkheden bieden voor een adequate planning krijgt het Dokkumer ziekenhuis deze week een tijdelijke nieuwe operatie-unit.

De tijdelijke operatieafdeling blijft ongeveer twee jaar staan. In de tussentijd moet er intern een nieuwe operatieafdeling gebouwd worden. Nadat de nieuwbouw klaar is, worden de tijdelijke units weer van het ziekenhuisterrein verwijderd. De OK's worden compleet ingericht en zijn volgens het ziekenhuis uitstekend te gebruiken voor alle type laagcomplexe operaties die De Sionsberg uitvoert, waaronder implantaties.

In de nacht van dinsdag 22 op woensdag 23 mei komen de OK's met bijzonder vervoer vanuit Lelystad naar Dokkum. Het transport komt woensdagochtend rond 1.00 uur aan bij De Sionsberg. Dit kan enige (geluids)overlast geven voor de buurtbewoners. "Dat wordt nog wat", vertelt Nico Cools, hoofd OK van De Sionsberg. “De units zijn vijf meter breed en 14 meter lang en kunnen maar net over de weg en in Dokkum worden zij woensdagmorgen met een 400 ton kraan van de dieplader op het terrein geplaatst.”

De patiënten ondervinden geen hinder van de overgang naar de nieuwe OK's. Alle geplande en acute operaties gaan gewoon door. “Totdat de nieuwe operatiekamers in gebruik worden genomen, worden operaties ‘gewoon’ op de bestaande operatieafdeling uitgevoerd. Er ontstaat geen langere wachttijd”, aldus Nico Cools.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws