8,3 °C

Dokkumer miljonair failliet verklaard

di 27 maart 2012 21.40 uur

LEEUWARDEN -

De 29-jarige Wim Beintema van Beintema Events uit Dokkum is dinsdag door de Leeuwarder rechtbank failliet verklaard. Het faillissement werd door drie schuldeisers aangevraagd en met het faillissement zou een bedrag van 150.000 tot 400.000 euro gemoeid zijn. Curator Bremer liet woensdag aan deze site weten dat ze het op dit moment te vroeg vindt om uitspraken te doen over de hoogte van de schuld en het aantal schuldeisers.

Wim Beintema maakt in de zomer van 2011 naam in Dokkum door grote tentfeesten te organiseren met optredens van bijvoorbeeld Jan Smit. Hij liet in december 2011 tijdens een interview in een tv-programma van Omrop Fryslân weten dat hij zo'n vier jaar geleden ruim 2 miljoen euro had gewonnen in het casino. Op deze wijze is hij in staat grootschalige evenementen te organiseren en kon hij eind 2011 ook de discotheek Quatrebras kopen.

Het faillissement werd aangevraagd omdat lange tijd een aantal rekeningen niet werden betaald. Volgens Wim Beintema kon hij in de afgelopen tijd niet voldoen aan de betalingsverplichtingen vanwege problemen in de relationele sfeer. Hij laat in een reactie weten dat elke schuldeiser tot op de laatste euro zijn geld terug zal krijgen. "Sawol in goede as slechte tiden wol ik myn wurd altyd hâlde" aldus Wim Beintema. "De intentie is om diskoteek Quatrebras en de brasserie yn Dokkum iepen te hâlden" aldus Beintema.

Curator Bremer liet woensdag deze site ook weten dat de twee horecagelegenheden van Wim Beintema (discotheek Quatrebras in Noardburgum en brasserie De Breedstraat in Dokkum) in elk geval geopend zullen blijven. De curator moet de komende weken alles op een rijtje zetten waardoor ze op dit moment geen verdere uitspraken kan doen.

 

Regionaal nieuws

Vandaag, 21.35 uur

Auto's in botsing op Trekweg

8,3 °C

8 inbraken

9 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.