Account
Logo
Zoeken
10 °C

Vijftal vast voor wietteelt Quatrebras

vr 23 maart 2012, 17.51 uur

NOARDBURGUM - De politie heeft woensdagavond vijf Groningers aangehouden op verdenking van grootschalige hennepteelt en –handel. Daarnaast verdenkt de politie de mannen van het witwassen van crimineel geld. Het onderzoek naar de verdachten is een gezamenlijk project van de politieregio’s Fryslân en Groningen. De verdachten zijn vrijdagmiddag voorgeleid aan de Rechter Commissaris en zijn in bewaring gegaan. Het onderzoek wordt voort gezet.

Het onderzoek naar de hennepteelt heeft met enkele tussenpozen ongeveer anderhalf jaar geduurd. In die periode kwamen de verdachten in beeld. De verdachten variëren in de leeftijd van 26 t/m 33 jaar en zijn allen afkomstig uit Groningen. De politie vermoedt dat twee van de woensdag aangehouden verdachten een hoofdrol speelden in de hennepteelt.

Uit het politieonderzoek komt naar voren dat de verdachten vermoedelijk de afgelopen vijf jaar actief zijn geweest met grootschalige hennepteelt. Ze waren actief in de provincies Fryslân en Groningen. Voor de locaties van de hennepkwekerijen werd voornamelijk gekozen voor industriegebieden of plaatsen waar weinig toezicht was.De grootste kwekerij die is ontmanteld en waarvan de aangehouden Groningers worden verdacht, is een bedrijfsruimte in Hurdegaryp. Daar trof de politie eind vorig jaar een werking zijnde kwekerij met zo’n 3000 hennepplanten en ongeveer 100 kg geoogste henneptoppen.

Donderdag werd een kwekerij met bijna 400 planten ontmanteld in Leeuwarden. Diezelfde avond werd in een bedrijfsruimte in Drachten een pas aangelegde kwekerij ontdekt. In die kwekerij waren nog geen hennepplanten. De goederen in de ruimte, met een waarde van zo’n 10.000 euro, zijn in beslag genomen. Andere kwekerijen werden eerder al ontmanteld in Drachten, Delfstrahuizen en de stad Groningen.

Naast de aanhouding van de vijf verdachten heeft de politie beslag gelegd op drie auto's, sieraden en tv's.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369




regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal