15.1 °C

V en V op kampioenskoers

zo 19 februari 2012 13.33 uur

GARYP - Na de misstap van vorige week kon Vlug en Vaardig zich niet weer puntverlies permitteren in de wedstrijd tegen streekgenoot De Pein. Uiteindelijk leverde de wedstrijd een duidelijke winst op, maar eenvoudig was het bepaald niet. V en V begon geconcentreerd aan de wedstrijd en kreeg voldoende kansen. Maar het duurde even, voordat via een vrije bal en een strafworp Lennert Westerhof de 2-0 aantekende.

Toen werd duidelijk, dat ook De Pein best voor een goed resultaat wilde knokken, hoewel er voor hen niets meer op het spel stond. Door knappe afstandstreffers bleven zij bij via 3-3 en 5-5. Uiteindelijk bleek dit de laatste keer, dat er een gelijkspel op het scorebord stond. Vlak voor de pauze sloegen de Garipers een beslissend gat, toen Sanne Nieuwenhuis de 9-5 aantekende. Maar na de rust was er verdedigend toch wat slapte en aanvallend te snel balverlies. Zodoende kon De Pein zich knap herstellen en kwam op 10-9.

Direct daarop scoorde Martha van der Kooi de belangrijke 11-9.Door o.a. een slimme omdraaibal van Corrie Betten werd er weer afstand genomen door de BioBalance 7-formatie en mede door een aantal belangrijke wissels kon de wedstrijd zonder problemen worden uitgespeeld. Daarbij is vermeldenswaard, dat de wedstrijd door een rustig blijvende, maar duidelijk fluitende scheidsrechter Peter van der Kloet werd geleid. De eindstand werd op 17-13 bepaald. Dit was een goed collectief optreden van V en V. Tel daarbij de inbreng van ervaren krachten, zoals Lennert Westerhof en Tiede Fokkema en het verschil met De Pein is verklaard. Tijdens de laatste wedstrijd kan het kampioenschap binnengehaald worden. Dan moet er wel van SIOS gewonnen worden. In verband met de voorjaarsvakantie is deze wedstrijd pas op 10 maart. Laten we in grote getale afreizen naar Wolvega en hopelijk na de wedstrijd feestvieren.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws