Account
Logo
Zoeken
7.5 °C
Foto: Geert Huisman

Onderscheiding voor fam. Kloppenburg

vr 10 februari 2012, 19.11 uur

WARFSTERMOLEN - Burgemeester Bearn Bilker reikte vrijdag in dorpshuis De Warf te Warfstermolen een onderscheiding uit aan vader en zoon Kloppenburg uit Munnekezijl. Beide heren ontvingen de bronzen legpenning van het Carnegie Heldenfonds.

Op 29 januari 2011 raakten mevrouw Sijke Haagsma-Gast en haar dochter Judith Haagsma, beide uit Burum, met de auto te water aan de Olde Borchweg in Munnekezijl. De auto was in een bocht door onbekende oorzaak in de slip geraakt. Het voertuig kwam hierdoor op de kop in een brede sloot terecht.

De familie Kloppenburg, bewoners van de Olde Borchweg, verleenden direct eerste hulp. Mevrouw Kloppenburg belde 112, terwijl vader en zoon Kloppenburg zo snel mogelijk een trekker en een sleepkabel haalden. De auto is daarmee aan de kant getrokken. De hulpdiensten konden hierdoor gelijk de inzittenden uit de auto halen.

Mevrouw Haagsma ging met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis. Met de dochter ging het een stuk slechter; zij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Judith is daar drie weken op de intensive care in slaap gehouden. Na acht weken ziekenhuisopname, volgde nog een behandelingstraject bij Revalidatie Friesland in Beetsterzwaag.

De familie Haagsma is vader en zoon Kloppenburg ontzettend dankbaar. Door het heldhaftige optreden van de mannen konden de beide dames worden gered. Dit wilden niet alleen de familie Haagsma, maar ook burgemeester Bilker samen met Plaatselijk Belang Warfstermolen, niet ongemerkt voorbij laten gaan. Namens burgemeester Bilker en Plaatselijk Belang Warfstermolen werd een aanvraag ingediend bij het Carnegie Heldenfonds. Na behandeling bleek dat vader en zoon Kloppenburg in aanmerking kwamen voor de bronzen legpenning.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Ochtendrit na kroegavond wordt hele dure grap

Ochtendrit na kroegavond wordt hele dure grap

regionaal nieuws

Stroomstoring treft regio Eanjum

Stroomstoring treft regio Eanjum



regionaal nieuws

'Kleine windmolens ook voor particulieren toestaan'

'Kleine windmolens ook voor particulieren toestaan'