15.6 °C

Vermiste agent dood gevonden

za 04 februari 2012 17.43 uur

DRACHTEN - De vermiste politieagent Friso Wouda is zaterdag rond 13.00 uur levenloos aangetroffen in een hotel in Zandvoort. De Rijksrecherche en een Forensisch opsporingsteam uit de politieregio Kennemerland hebben op dit moment een onderzoek opgestart. Uit de voorlopige resultaten blijkt dat het gaat om een zelfdoding waarbij het slachtoffer gebruik heeft gemaakt van zijn eigen dienstwapen.

De politie is, uit piëteit met de nabestaanden, terughoudend in het verstrekken van informatie in geval van zelfdodingen. Er worden daarom ook geen nadere details bekend gemaakt.

Friso werd sinds dinsdagmorgen 31 januari vermist. Sindsdien werd er met man en macht naar hem gezocht. Dit leidde echter niet tot informatie over zijn verblijfplaats. Het onderzoeksteam had geen concrete informatie over de aanleiding van Friso's verdwijnen. Het laatste contact met Friso is maandag 30 januari geweest. Hij verscheen die avond niet op zijn werk voor zijn nachtdienst bij de politie in Delfzijl. De agent is dinsdagochtend voor het laatst gezien bij een pinautomaat en bij een supermarkt bij het A-kerkhof in Groningen. Sindsdien ontbrak elk spoor.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws