26.2 °C

Wierumse steelt voor 650 euro bij V&D

vr 27 januari 2012 13.00 uur

LEEUWARDEN - Een inwoonster van Wierum (25) verzette zich letterlijk met handen en voeten toen twee personeelsleden van de V&D in Leeuwarden haar probeerden aan te houden. De vrouw had een tas vol met kleding gestolen. Ze was de winkel uitgerend, terwijl ze werd achtervolgd door de bedrijfsleider en een floormanager.

De vrouw werd vrijdag door de politierechter veroordeeld tot een geheel voorwaardelijke celstraf van zes weken. Ze werd onder toezicht van de reclassering geplaatst. De rechter vond het belangrijk dat de vrouw begeleid wordt en dat ze therapie krijgt. De Wierumse beweerde dat ze vanuit een dwangneurose was gaan stelen.

Een psychiater en een medewerker van de reclassering hadden hun vraagtekens bij die uitleg. Volgens de psychiater houdt een dwangstoornis niet meteen in dat er ook strafbare feiten worden gepleegd. Met die conclusie was de Wierumse het niet eens. 'Dat heeft mij echt geraakt', zei ze. Ze had die dag, op 5 november vorig jaar, haar medicijnen niet genomen. Ze zei dat ze door het lint was gegaan omdat ze in paniek was geraakt op het moment dat ze door de V&D-mensen was vastgepakt. Het winkelpersoneel hield haar al een poos in de gaten. Het viel op dat haar tas steeds voller werd. Dat kon wel kloppen, er zat voor ruim 650 euro aan kleding in de tas.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws