13,8 °C
Foto: Melle van der Werff |  Buren van Iris Kroes voor haar woning in Drachten!

Iris Kroes wint The Voice of Holland

vr 20 januari 2012 23.48 uur

DRACHTEN - Zangeres Iris Kroes uit Drachten heeft vrijdagavond The Voice of Holland gewonnen. Ze had 51% van de stemmen. De tweede plek was er voor Chris Hordijk met 49% van de stemmen. Het commentaar van Iris Kroes tijdens de tv-uitzending op RTL 4 was: "Het is het leukste verjaardagscadeau voor mijn vader want hij is vandaag jarig!"

In Drachten stond Theatercafé Hopper op z’n kop. Vele fans van Iris hebben hier de uitzending op een groot scherm gezien. Zaterdagmiddag om 16.00 uur krijgt Iris in Drachten een groots onthaal en wordt ze gehuldigd in Schouwburg De Lawei. Dit wordt georganiseerd door Lawei Producties in samenwerking met de gemeente Smallingerland en de Meldij, Centrum voor de kunsten.

In het diepste geheim is er gewerkt aan dit feest. En het resultaat mag er zijn. Zo kleurt het water van de fontein voor De Lawei goud, zijn er speciale T-shirts gedrukt, hangen er overal affiches met een speciale boodschap voor Iris, staat er een huldigingspodium in de foyer en is er een greenroom ingericht. Iris wordt op gepaste wijze van huis opgehaald en na een toer door Drachten afgezet bij De Lawei, waar het feest losbarst. Ze wordt toegesproken door de wethouder van Cultuur van de gemeente Smallingerland Nieske Ketelaar. Natuurlijk zingt zij haar winnende nummer, deelt ze handtekeningen uit en heeft ze vast wel tijd om vragen te beantwoorden.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws