17 °C

De Westereen: voorleesdag op school

do 19 januari 2012 18.49 uur

DE WESTEREEN - Op de cbs De Boustien werd donderdag de Nationale Voorleesdag gehouden. De voorleesdagen worden sinds 2004 georganiseerd en worden dit jaar gehouden van 18 t/m 28 januari. De dagen zijn ervoor bedoeld om het voorlezen aan kinderen te stimuleren. Jaarlijks wordt een groep bekende Nederlanders uitgenodigd om voor te lezen tijdens de voorleesdagen om zo te laten zien dat ook zij voorlezen belangrijk vinden.

In De Westereen kwam op De Boustien in de ochtend burgemeester Aalberts langs om voor te lezen aan de kinderen van groep 1 en 2. Hij laas voor uit het boek 'Alle maanden van het jaar' en aan groep 3 vertelde hij het verhaal 'De steensoep'. Na afloop konden de kinderen vragen aan de burgemeester stellen waar ook gretig gebruik van werd gemaakt. Vragen als “Heeft u een groot huis?”, “Wie kookt uw eten?” en “Waarom heeft u een ketting om?”, werden allemaal door de burgemeester beantwoord.

In de middag werd er voorgelezen in de midden- en bovenbouw door niemand minder dan Michel Breuer, voetballer bij SC Heerenveen. Hij las als eerste voor uit 'Koen Kampioen' en beantwoordde daarna ook vele (voetbal)vragen van kinderen. Na afloop werd er, natuurlijk, een handtekening gescoord van deze speler. Groep 7 werd ook door Michel Breuer bezocht en daar las hij twee hoofdstukken voor uit het boek ‘Superkeeper’.

Voor zowel burgemeester Aalberts als Michel Breuer was er na afloop een heerlijke doos met vleesproducten van een lokale slagerij als blijk van waardering.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws