10.7 °C

© WâldNet

Dongeradeel: Willems directeur

wo 18 januari 2012 10.56 uur

DOKKUM - Burgemeester en wethouders van Dongeradeel hebben deze week ingestemd met de benoeming van Willems als nieuwe gemeentesecretaris / algemeen directeur van de gemeente Dongeradeel. In totaal hebben meer dan dertig kandidaten gereageerd op de vacature van gemeentesecretaris/algemeen directeur in Dongeradeel. Na verschillende gesprekken en een assesment, besloot de selectiecommissie de heer Dirk Willems voor te dragen voor benoeming. Hij volgt Feije van Dijk op, die mei vorig jaar plotseling overleed.

Derk Jan Willems (1955) is op dit moment directeur bij de Provincie Utrecht. Daarvoor was hij bijna negen jaar lang gemeentesecretaris van de gemeente Lelystad. Zijn basis is gelegd in een ruim 36-jarige loopbaan bij de overheid. Willems is de laatste jaren actief geweest om gemeentelijke organisaties onderdeel te laten zijn van de samenleving.

Willems hart ligt bij gemeenteland. “Het is een unieke kans om tot de verandering te komen die de samenleving ook van de overheid vraagt. De ontwikkelingen gaan snel en soms met grote schokken. Een ambtelijke organisatie zal zich daarop moeten voorbereiden en het vermogen moeten ontwikkelen zich voortdurend aan te passen”, aldus Willems. Het bouwen aan een gezamenlijke toekomst en het bijeen brengen en ontwikkelen van een daarop toegeruste ambtelijke organisatie pakt Willems graag als uitdaging aan. De menselijke maat, zowel binnen de organisatie als in contacten met de inwoners staat bij hem voorop.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws