17 °C

Eis 1 jaar cel voor mishandelen peuter

di 17 januari 2012 18.38 uur

LEEUWARDEN - Een 23-jarige inwoner van Surhuisterveen zit al drie maanden in voorarrest omdat hij ervan wordt verdacht dat hij het twee jaar oude dochtertje van zijn vriendin heeft mishandeld. De Surhuistervener ontkent. Volgens hem is de peuter uit bed gevallen. Op basis van de conclusies van een forensisch arts met betrekking tot het letsel, vindt de officier van justitie dat de mishandeling bewezen kan worden.

De officier eiste dinsdag bij de rechtbank in Leeuwarden een celstraf van een jaar, plus drie maanden voorwaardelijk. De zaak is in gang gezet door de huisarts van de moeder. Na onderzoek van de verwondingen van het meisje in ziekenhuis Nij Smellinghe heeft het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling vervolgens aangifte gedaan. Het meisje had blauwe en rode plekken aan beide kanten van het gezicht. Een arts van de GGD concludeerde dat het letsel erop wijst dat het kind opzettelijk is mishandeld. Het letsel zou niet passen bij een val. De Surhuistervener zegt dat het meisje vanuit haar bedje op de laminaatvloer van haar slaapkamer is gevallen. Op de avond van 5 oktober 2011 moest hij op het meisje passen. Volgens hem heeft hij het meisje te lang laten huilen en heeft ze zelf geprobeerd uit bed te komen. Hij zegt dat hij in eerste instantie niks aan het meisje gemerkt heeft. Hij heeft haar thee gegeven en onder de douche gezet. Toen hij zag dat ze verwondingen in het gezicht had, raakte hij in paniek.

Hij kon de moeder in eerste instantie niet bereiken op haar werk. De officier van justitie vindt het verdacht dat hij 26 keer geprobeerd heeft de moeder te bellen en niet naar 112. Het meisje zou aan haar biologische vader hebben verteld dat de verdachte haar heeft geslagen. Volgens de advocaat van de Surhuistervener staat de moeder aan de kant van haar vriend. Haar dochtertje deed na het voorval normaal tegen de verdachte. Als er echt iets gebeurd zou zijn, zou ze dat niet gedaan hebben. De rechtbank doet uitspraak op 31 januari.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws