13,1 °C

Meisje (16) verkracht: 1,5 jaar cel

di 17 januari 2012 14.12 uur

LEEUWARDEN - Een 36-jarige inwoner van Holwerd is dinsdag door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot 1,5 jaar cel voor de verkrachting van een 16-jarig meisje. De man heeft eind juni 2009 in zijn woning tot twee keer toe seks gehad met het meisje, nadat hij haar speed en alcohol had gegeven. Het meisje was weggelopen uit een jeugdinstelling.

Omdat ze bang was dat ze anders geen onderdak zou hebben, voelde ze zich gedwongen seks te hebben met de Holwerder. De rechtbank vindt dat de man misbruik heeft gemaakt van de zwakke en kwetsbare positie van het meisje. Hij werd vrijgesproken van het seksueel misbruiken van de minderjarige dochter van zijn ex-vriendin. Als bewijs was er alleen de verklaring van het slachtoffer en dat is te weinig.

De Holwerder heeft wel op 25 juni 2009 ten onrechte zijn auto als gestolen opgegeven. Hij had zelf zijn BMW in de prak gereden. Bovenop de 1,5 jaar cel krijgt de man een half jaar voorwaardelijk in combinatie met reclasseringstoezicht. De straf van de rechtbank is gelijk aan de eis van de officier van justitie van twee weken geleden. De Holwerder moet een schadevergoeding van € 1520 aan het slachtoffer betalen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws