Account
Logo
Zoeken
4.3 °C

Marrumer inbreker aangehouden

di 17 januari 2012, 10.36 uur

REITSUM - De politie heeft maandagnacht een 31-jarige inwoner van Marrum aangehouden op verdenking van diefstal en inbraak in Reitsum en Dokkum. De beheerder van het dorpshuis in Reitsum, een 46-jarige inwoner van Reitsum, en een 17- en 40-jarige inwoner van Dokkum deden aangifte.

Rond 02.00 uur kreeg de Meldkamer Noord-Nederland een melding van een inbraak in het dorpshuis aan de Flieterpsterdyk. Een getuige had lawaai gehoord en belde direct via 112 de politie. Toen agenten ter plaatse kwamen troffen ze een scooter aan waarvan de motor nog warm was. Een eindje verder pakte een politiesurveillance hond een spoor op die naar de verdachte leidde. Hij had zich in een tuin van een woning aan de Grienereed verstopt.

In de buurt van de aangehouden verdachte werd een tas met daarin geld aangetroffen dat afkomstig was van de inbraak in het dorpshuis. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten. De aangetroffen bromscooter bleek eerder die avond gestolen te zijn bij een woning aan de Strobosserweg in Dokkum. Ook werd hier een portemonnee uit een auto weggenomen die op hetzelfde erf stond geparkeerd. De aangetroffen goederen werden in beslag genomen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.4%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.1%
Ik hoop dat het doorgaat!  
21.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie




regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'