Account
Logo
Zoeken
6.3 °C

Hallumse stapte weer in auto na boete

zo 8 januari 2012, 13.27 uur

OUDEGA - De 22-jarige Hallumse, die zaterdag in Oudega een politieblokkade ramde, was een klein uur voor de botsing door de politie aangehouden in Leeuwarden. De vrouw reed rond 15.30 uur door de stad en werd aangehouden omdat het bij de dienstdoende agenten bekend was dat haar rijbewijs was ingevorderd. Er werd een bon uitgeschreven voor het rijden zonder geldig rijbewijs. De agenten besloten de vrouw echter in de gaten te houden omdat men dacht dat ze weer in de auto zou stappen. Dat gebeurde ook.

Race door kleine dorpen
De vrouw uit Hallum reed in haar Alfa Romeo met zeer hoge snelheid via Wergea, Warten, Earnewâld richting Oudega. De politie had de achtervolging ingezet met meerdere agenten. Er werd binnen de bebouwde kom met hoge snelheid gereden waarbij volgens de politie zo'n 100 km/u werd gereden. Omdat de situatie levensgevaarlijk was, werd besloten om in Oudega de wegversperring op te zetten. Terwijl agenten hiermee bezig waren, kwam de vrouw al aangereden. Een agent kon nog net op tijd de auto verlaten, voor de vrouw met zeer hoge snelheid door de versperring heen reed.

Auto te koop gezet na invordering
De 22-jarige vrouw uit Hallum raakte precies een week geleden op nieuwjaarsdag haar rijbewijs kwijt. Ze werd toen rond 6.00 uur op de Boterhoek in Leeuwarden gecontroleerd. De beginnend bestuurster blies toen 400 ug/l en haar rijbewijs werd gelijk ingevorderd. Een dag later werd de zwarte Alfa Romeo voor 7500 euro te koop gezet op Marktplaats: " Ik doe hem weg I.V.M. beeindiging van mij relatie en hij is dus te groot en te duur voor mij alleen....."

Na een bezoek aan het ziekenhuis bleek zaterdagmiddag dat de vrouw ongedeerd was. Ze is daarna door de politie aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Inmiddels is ze in verzekering gesteld. De vrouw is aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. Alle drie betrokken voertuigen zijn total loss geraakt door het ongeval.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal


Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
25.6%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27.1%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
18%
Geen mening  
29.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!