Logo
Zoeken
Zoeken
5 °C

Oudejaarsploeg door politie betrapt

di 20 december 2011 10.15 uur

LEEUWARDEN - Leden van Oudejaarsploeg Frijsteat Folgeren uit Drachten zijn maandagnacht door de politie betrapt toen ze bezig waren om in Leeuwarden het provincieschild buit te maken. Rond 4.00 uur werd de politie gewaarschuwd dat er iets aan de hand was bij het provinciehuis aan de Tweebaksmarkt. Agenten zagen dat er een aanhangwagen voor het provinciehuis stond en dat hier een stellage op gebouwd was. Op deze stellage stond een aantal personen die bezig waren de schroeven van het provincieschild los te maken.

Al gauw werd duidelijk dat de dieven leden waren van de oudejaarsvereniging Frijsteat De Folgeren. Ze wilden het provincieschild buitmaken. Ondanks verzoeken van de leden om door te mogen gaan met hun actie, werd het schild in opdracht van de agenten weer vastgeschroefd. Volgens een woordvoeder van de vereniging was dit de eerste keer in hun 35-jarig bestaan dat de door hen bedachte oudejaarsstunt door de politie is verijdeld.

Met een ferme waarschuwing op zak is de Oudejaarsploeg teruggekeerd naar Frijsteat Folgeren in Drachten. Er is verder geen aangifte gedaan.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....