15,5 °C

Actie Sionsberg: duizenden mensen

za 10 december 2011 15.25 uur

DOKKUM -

Duizenden mensen hebben zaterdagmiddag van zich laten horen tijdens de protestmars voor het behoud van ziekenhuis de Sionsberg in Dokkum. Meer dan 4000 verontruste en soms emotionele burgers liepen in een mars van meer dan een kilometer lengte vanaf het ziekenhuis mee naar het centrum. Na de tocht verzamelde de menigte zich op de Zijl. Daar werden op het bordes van het stadhuis 20.500 handtekeningen aangeboden aan burgemeester Marga Waanders.

Grote afwezige tijdens de actie was zorgverzekeraar de Friesland. De voorzitter van de Raad van bestuur van de Friesland, Diana Monissen was uitgenodigd om de handtekeningen in ontvangst te nemen. Tot grote onvrede van de aanwezigen, kwam zij niet opdagen. Traumachirurg Martijn Möllers benadrukte nogmaals dat een extra ambulance in plaats van het open houden van de eerste hulp levens zal gaan kosten.

Burgemeester Marga Waanders nam de handtekeningen in ontvangst en verzekerde de aanwezigen ervan dat ze alsnog op de juiste plaats terecht zullen komen. Haar toespraak sloot ze af met de woorden: "De Sionsberg moat bliuwe!". Na de succesvolle protestmars volgen mogelijk meer acties. "We gaan naar Den Haag", aldus Martijn Möllers.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws