6 °C

Projectfoto die de prullenbak in kan.....

Project Ranch Fryslân bij Kollum mislukt

do 08 december 2011 15.15 uur

KOLLUM - Het project Ranch Fryslân is mislukt. Voor de 50 bijzondere wooneenheden in het gebied tussen Buitenpost en Kollum is vrijwel geen belangstelling. Dat blijkt uit een marktverkenning die in de afgelopen maanden is gedaan. Kollumerland, Achtkarspelen en Wind Vastgoedontwikkeling BV uit Drachten hebben nu besloten om de stekker uit het project te trekken.

Ranch Fryslân omvatte de ontwikkeling van 50 bijzondere wooneenheden die zich moesten kenmerken door hoge kwaliteit en veel ruimte. Het plan richtte zich op mensen van buiten Friesland die landelijk wilden wonen tussen de paarden.

Haalbaarheidsonderzoek
In de zomer van 2011 is gestart met reclame-uitingen voor het planidee, die tot doel hadden de belangstelling vanuit de markt te mobiliseren. Slechts 138 mensen lieten hun e-mail adres achter op de website van Ranch Fryslân. Uiteindelijk werd duidelijk dat er slechts 8 serieuze kandidaten waren voor de grotere ranchkavels. Deze uitkomst was volgens de colleges van B&W en Wind Vastgoedontwikkeling BV een te smalle basis om met het concept Ranch Fryslân door te gaan.

Wind zit met grond in de maag
Nu het project geflopt is, zit Wind Vastgoed BV met de Poelpleats-gronden in de maag. Het bedrijf kocht in 2008 voor 1.500.000 euro zo'n 12 hectare grond en voor 175.000 euro ruim 2 hectare grasland aan W H van Heemstraweg in Kollum. De grond werd gekocht met het oog op de toekomstige Ranch woningen. De gemeente Kollumerland laat in een persbericht weten dat ze samen met Wind Vastgoed BV gaan onderzoeken welke ontwikkelingsmogelijkheden er nog mogelijk zijn voor dit gebied.

 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie