15 °C

Vriendin van Harrekiet trok deur dicht

do 08 december 2011 10.39 uur

SURHUISTERVEEN - De politie heeft het onderzoek naar de verstoring van het bezoek van Sinterklaas afgerond. Daaruit is nu naar voren gekomen dat niet de 21-jarige automobilist uit Harkema maar zijn 21-jarige vriendin het portier dichttrok. De deur raakte een 57-jarige man die door het plotselinge dichttrekken gewond raakte.

Voordat de 57-jarige man de bestuurder aansprak, reed de VW Golfrijder diverse keren met piepende banden door de straat en deed hij dit op zeer gevaarlijke wijze. Tijdens het gesprek werd plotseling de portier van de auto dicht getrokken. De man kwam met zijn oor en drie vingers klem te zitten. Het slachtoffer wist zichzelf los te maken, maar liep daarbij wel letsel op en moest zich onder doktersbehandeling stellen.

Maandagavond werden de twee inzittenden van de auto aangehouden. De politie deed vervolgens een uitvoerig onderzoek. Zo werd het duo diverse keren gehoord en werd een reconstructie gehouden. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de 21-jarige automobilist niet de deur had dicht getrokken en dus ook niet verantwoordelijk was voor het letsel. De 21-jarige vrouw verklaarde tegenover de agenten dat zij het portier had dichtgetrokken. De vrouw verklaarde tegenover de agenten dat ze schrok toen plotseling de portier werd geopend.

Na overleg met de officier van justitie mochten beide verdachten in de loop van woensdagmiddag het politiebureau verlaten. Tegen de 21-jarige bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt voor gevaarlijk rijgedrag. Daarnaast werd zijn auto in beslag genomen en die krijgt de man vooralsnog niet terug. Tegen de 21-jarige vrouw werd proces-verbaal opgemaakt voor mishandeling en het aanbrengen van letsel door schuld.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws

zaterdag 24 september

Fruitdag bij de Spitkeet