13 °C

Automobilist verstoort feest in S'veen

ma 05 december 2011 12.36 uur

SURHUISTERVEEN - Een vooralsnog onbekende automobilist heeft zaterdagmiddag een 57-jarige man uit Surhuisterveen mishandeld tijdens het Sinterklaas-feest op de Kolk in Surhuisterveen. De bestuurder scheurde aanvankelijk al diverse keren met zijn auto door het drukke centrum en de rit ging gepaard met veel gas en gierende banden.

Nadat de automobilist meerdere keren gevaarlijk rijgedrag vertoonde besloot de 57-jarige Surhuistervener de man op zijn gedrag aan te spreken. Hij opende aanvankelijk het portier maar plotseling werd het portier met kracht dicht getrokken. Het puntje van de deur kwam hierij tegen het oor van het 57-jarige slachtoffer, ging door het oor heen en scheurde het kraakbeen van het oor kapot. Tevens kwam er een scheurtje in het vel achter zijn oor.

De deur werd door de automobilist vervolgens verder dicht getrokken, waarbij de hand van de man vast kwam te zitten tussen de deur en de deurstijl van de auto. Gezien de reactie van de bestuurder verwachtte het slachtoffer dat de automobilist zou gaan rijden en daarom begon de man te trekken om zijn vingers los te krijgen, wat na een aantal malen lukte.

De bestuurder verliet vervolgens zijn auto en begon te schelden, dit omdat de 57-jarige aan de deur van zijn auto zat. Vervolgens stapte de bestuurder in zijn auto. Hij gaf hierbij heel veel gas en reed al spinnend en driftend weg. De rook kwam hierbij van de banden.

Ten tijde van het incident was het erg druk in het centrum en verschillende ouders moesten aan de kant springen om een aanrijding te voorkomen met deze auto. Toen de auto moest stoppen, sprak een omstander de bestuurder wederom aan. Ook hij kreeg alleen maar een scheldkannonnade van de bestuurder te horen. Hierna reed hij wederom met gierende banden en al driftend weg.

Het 57-jarige slachtoffer moest zich onder dokterbehandeling stellen. Zo moest zijn oor worden gehecht en had hij drie gekneusde vingers. De man deed vervolgens aangifte. De politie zegt inmiddels te weten wie de bestuurder van de auto is geweest. Deze man kan deze week een bezoek van de politie verwachten.

De politie meldde maandag aan het begin van de avond dat de verdachte en zijn vriendin zijn opgepakt. klik hier voor meer informatie

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws