4,1 °C
Foto: Jilmer Postma

Liudger, oud en nieuw nu verbonden

za 03 december 2011 11.42 uur

DRACHTEN - Vrijdagmiddag is het oude en nieuwe gedeelte van het Liudger in Drachten symbolisch met elkaar verbonden. Dit gebeurde door de twee bouwkunde leerlingen Hendrik Elzinga en Popke vd West. Zij stortten met behulp van de bouwvakkers van de uitvoerder, de betonnen vloer in de nieuwe brug.

Scholengemeenschap Liudger is nu al enkele maanden aan het bouwen op de locatie Splitting en de bouw loopt op schema. Het is de bedoeling dat rond juli het gebouw aan de Splitting klaar is. De klassen die nu in de oude praktijkschool aan de Burgemeester Wuiteweg zitten, kunnen dan weer verhuizen naar de nieuwe locatie.

Als de verbouwing helemaal is afgerond gaat het oude deel van de locatie Raai tegen de vlakte. Ook op deze plaats zal dan een nieuw gebouw verreizen. Nadat de school op de Raai klaar is, gaat de laatste fase van het bouwproject in en gaat ook het hoge bouw aan de Splitting gesloopt worden. Het is de bedoeling dat hier ook nieuwbouw komt. De hele bouw zal nog een jaar in beslag nemen.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie