Account
Logo
Zoeken
9.2 °C
Foto: Jilmer Postma

Liudger, oud en nieuw nu verbonden

za 3 december 2011, 11.42 uur

DRACHTEN - Vrijdagmiddag is het oude en nieuwe gedeelte van het Liudger in Drachten symbolisch met elkaar verbonden. Dit gebeurde door de twee bouwkunde leerlingen Hendrik Elzinga en Popke vd West. Zij stortten met behulp van de bouwvakkers van de uitvoerder, de betonnen vloer in de nieuwe brug.

Scholengemeenschap Liudger is nu al enkele maanden aan het bouwen op de locatie Splitting en de bouw loopt op schema. Het is de bedoeling dat rond juli het gebouw aan de Splitting klaar is. De klassen die nu in de oude praktijkschool aan de Burgemeester Wuiteweg zitten, kunnen dan weer verhuizen naar de nieuwe locatie.

Als de verbouwing helemaal is afgerond gaat het oude deel van de locatie Raai tegen de vlakte. Ook op deze plaats zal dan een nieuw gebouw verreizen. Nadat de school op de Raai klaar is, gaat de laatste fase van het bouwproject in en gaat ook het hoge bouw aan de Splitting gesloopt worden. Het is de bedoeling dat hier ook nieuwbouw komt. De hele bouw zal nog een jaar in beslag nemen.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost


regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof


ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!



regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer