16 °C

Vrijspraak voor vuurwerk en nep-gympen

di 29 november 2011 18.50 uur

LEEUWARDEN - De sociale recherche hield eind vorig jaar een 24-jarige man uit Kootstertille in de gaten omdat hij ervan werd verdacht dat hij steunfraude pleegde. Uiteindelijk stond de Tilster dinsdag voor de rechtbank voor iets heel anders: hij had illegaal vuurwerk en namaak-Nikes in zijn bezit. De officier van justitie eiste drie maanden cel, plus drie maanden voorwaardelijk.

Of die straf door de rechtbank zal worden opgelegd, is afwachten. Volgens advocaat Willem jan Ausma rammelt de zaak aan alle kanten. De Tilster werd op 16 november aangehouden in de steunfraudezaak. Volgens de advocaat gaf dat de sociale rechercheurs nog niet het recht om meteen maar de auto te doorzoeken. Dat gebeurde wel en in de kofferbak lagen 32 dozen met nep-Nikes, die de Tilster ergens in Groningen had gekocht.

Vervolgens was er ook de verdenking dat de verdachte thuis een hennepkwekerij zou hebben. Dat bleek niet te kloppen, maar hij had wel 161 kilo aan illegaal vuurwerk in huis. Ook op dit punt zag de advocaat de nodige haken en ogen: op de dagvaarding stond dat de politie het vuurwerk in een woning in Dokkum had gevonden. Ausma vindt dat zijn cliënt volledig moet worden vrijgesproken.

De uitspraak van de rechtbank volgt op 13 december.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws

zaterdag 24 september

Fruitdag bij de Spitkeet