15.9 °C

Schieten met schietpen: eis werkstraf

di 29 november 2011 13.26 uur

LEEUWARDEN - Tegen de Drachtster (43) die op 21 maart een kameraad met een schietpen een kogel dwars door het bovenbeen schoot, is dinsdag bij de rechtbank in Leeuwarden een werkstraf van 60 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden geëist. De officier van justitie vindt dat de man een behandeling waaraan hij al is begonnen moet afmaken en dat hij reclasseringstoezicht moet krijgen.

Het schietincindent vond plaats in een café aan de Noordkade. De Drachtster had aan een vriend verteld dat hij de schietpen bij zich had. De vriend werd nieuwsgierig en wilde het ding wel even zien. De pen ging onverwacht af, toen de verdachte het wapen tevoorschijn haalde. De kogel ging dwars door het rechterbovenbeen van het slachtoffer. Terwijl de ambulance onderweg was ging de verdachte er vandoor.

De man werd even later opgepakt. Hij had de schietpen op de Weaze in Leeuwarden gekocht omdat hij en zijn gezin werden bedreigd. De politie heeft de kogel wel teruggevonden, de schietpen was spoorloos. De Drachtster vermoedt dat hij het ding heeft verloren. De officier van justitie vindt dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan verboden wapenbezit en een poging tot zware mishandeling. Uitspraak: 13 december.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws

zaterdag 24 september

Fruitdag bij de Spitkeet