3,1 °C

Kinderen krijgen unieke verkeersles

do 27 oktober 2011 18.32 uur

GORREDIJK - De groepen 7 en 8 van 17 basisscholen in de gemeente Opsterland (580 leerlingen) krijgen net als twee jaar geleden een bijzondere verkeersles. De Chauffeurs Vereniging Friesland (CVF) heeft een speciale demonstratietruck gebouwd, waarin kinderen uit het basisonderwijs zelf kunnen ervaren op welke plaatsen rondom de vrachtauto zij voor de chauffeur onzichtbaar zijn. Een theoretische en praktische instructie, waar de kinderen veel van kunnen opsteken. De demonstratietruck trekt donderdag en vrijdag door Opsterland langs de scholen.

De gemeente Opsterland is op diverse manieren nauw betrokken bij een grootschalige provinciale campagne die de ambitie heeft om in 2025 de helft minder verkeersslachtoffers te hebben dan in 2010. Leerlingen van basisscholen behoren uiteraard tot doelgroep. Immers, te vaak zijn zij bij verkeersongevallen betrokken, veelal in hun eigen school- en woonomgeving. Kinderen kunnen op weg van en naar school vrachtwagens en bussen tegenkomen. Zij lopen daarbij het risico in één van de zogeheten dode hoeken terecht te komen: plaatsen rondom het voertuig waar de chauffeur geen zicht op heeft. Kinderen hebben mogelijk wel eens van de dode hoek gehoord, maar begrijpen zij werkelijk wat daarmee wordt bedoeld?

De gemeente Opsterland biedt deze instructieles (gratis) aan aan alle leerlingen van de groepen 7 en 8 in het basisonderwijs van de gemeente Opsterland. In totaal doen 17 van de 28 basisscholen in de gemeente Opsterland mee met 580 leerlingen. Ze krijgen in hun eigen groep een half uur verkeersles in en bij de vrachtauto. Over twee jaar zal de demonstratietruck weer bij de scholen langs komen.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie