3,4 °C
Foto: Raymon Otter

Vier gewonden bij ongeval op A7

di 25 oktober 2011 18.11 uur

FRIESCHEPALEN - Bij een ongeval op de snelweg A7 bij Frieschepalen zijn dinsdag in de avondspits (richting Heerenveen) vier inwoners van Frieschepalen gewond geraakt. Het ongeval gebeurde rond 17.50 uur toen een bus (lijndienst) inreed op een auto voor hem. Er was op dat moment sprake van file-vorming. Door de botsing kwam de auto op zijn zij in de berm tot stilstand. Bij het ongeval raakten een 55-jarige man, een 25-jarige man en een man waarvan de leeftijd nog onbekend is gewond. Een 53-jarige vrouw uit Frieschepalen raakte bij het ongeval ernstig gewond.

Naast vijf ambulances is tevens de traumahelikopter uit Groningen ter plaatse gekomen. Deze is geland in de berm langs de snelweg. Ook is er een extra traumateam per auto uit Groningen bij gekomen. Tevens was de brandweer van Ureterp aanwezig om slachtoffers uit hun benarde positie te bevrijden. Het doorgaande verkeer, dat zich nog op de snelweg bevond, kwam in de file te staan. Tussen Marum en Drachten stond na het ongeval rond 18.00 uur een file van zo'n 6 kilometer. De weg werd na het ongeval gelijk afgesloten voor het overige verkeer richting Heerenveen.

Na het ongeval heeft de politie een onderzoek ingesteld naar de exacte toedracht van het ongeval. Het doorgaande verkeer werd korte tijd over de linker rijstrook langs de ongevalslocatie geleid. Rond 20.00 uur werd de weg weer helemaal vrijgegeven.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

Advertentie

woensdag 1 december | 1 reactie

Kerst bij Tuindorado

Advertentie

woensdag 1 december

Inbraken in Drachten en Ureterp